Martin Kolenc

Hitrostno drsanje

Martin Kolenc se je po uspešni drsalni karieri (2008-2022), v kateri je bil 4-kratni prvak Hrvaške in večkratni rekorder hrvaške reprezentance na 1000m in 500m, posvetil trenerskemu poklicu. V svoji karieri je diplomiral na Kineziološki fakulteti v Zagrebu in tako postal magister kineziologije in kondicijske priprave športnikov. Kljub temu, da je med kariero pomagal pri trenerstvu in neuradno vodil trening hrvaške reprezentance v sezoni 2018/2019, je to Martinova prva prava izkušnja v vlogi trenerja.

Tekmovalna kariera:

2008 – 2013 tekmovalec v SHT
2013 – 2014 član hrvaške mladinske reprezentance
2015 – 2022 član hrvaške reprezentance

GREGOR URBAS

UMETNOSTNO drsanje

Gregor Urbas je začel drsati pri devetih letih. Je trikratni zmagovalec Zlate piruete v Zagrebu (Hrvaška), petkrat je zmagal na tekmovanju Triglav Trophy, devetkrat je bil slovenski državni prvak (2001 – 2009). Barve Slovenije je zastopal na zimskih olimpijskih igrah leta 2006 in 2010. Kar šestkrat je drsal v finalu svetovnega, osemkrat evropskega in petkrat mladinskega svetovnega prvenstva.

Tekmovalno kariero umetnostnega drsalca je sklenil po svojem drugem olimpijskem nastopu leta 2010. Njegovo življenje na drsalkah se je nadaljevalo z nastopi v okviru šov skupine Holiday on Ice, nato pa je zadnjih devet let pred Covid pandemijo delal na križarki ameriške ladijske družbe Royal Caribbean.

Leta 2020 se je prvič preizkusil v vlogi trenerja, v sezoni 2021/2022 pa se je pridružil trenerski ekipi Drsalnega kluba Celje.

ANEJ WAGNER

Umetnostno drsanje

Anej Wagner svoje življenje posveča športu in aktivnemu življenjskemu slogu. Pri svojem delu stremi k učinkovitemu doseganju vrhunskih rezultatov. Kot kondicijski trener že vrsto let sodeluje z mnogimi vrhunskimi slovenskimi športniki v različnih športnih panogah (nogomet, tenis, drsanje, hokej, smučanje, košarka, odbojka, jadranje, hitrostno drsanje, športni ples, moderni ples). Je tudi glavni kondicijski trener najboljše slovenske umetnostne drsalke Daše Grm (18. na svetu). Obenem je glavni kondicijski trener Drsalnega kluba Celje in mladih selekcij hokejskega kluba Maribor. Svoje znanje in izkušnje je delil tudi zunaj Slovenije, kot kondicijski trener tenis ekipe na Šri Lanki, kot član ekipe enega najbolj perspektivnih tenisačev Izraela in mlade Ukajinke, sestre ene najboljših tenisačic na svetu, Dayane Yastremske, kateri je pomagal v pripravah na sezono 2020.

DAŠA GRM

UMETNOSTNO drsanje

Od leta 1996 je Daša del drsalnega sveta, tako nacionalnega kot mednarodnega. Je večkratna državna prvakinja v različnih kategorijah in zmagovalka številnih mednarodnih tekmovanj. Na 8 evropskih in 7 svetovnih prvenstvih je najvišje, 18. mesto, dosegla na svetovnem prvenstvu v Šanghaju 2015 in leta 2019 v Saitami na Japonskem. Od leta 2017 je sama svoj trener, za njeno kondicijsko pripravo je zadolžen Anej Wagner, pri koreografiji programov pa ji v zaključni fazi pomaga Jagoda Batagelj. Leta 2018 si je prvič sama sestavila tekmovalni program. Leta 2020 pa ji je pri koreografiji pomagal tudi mednarodno uveljavljeni koreograf Tom Dickson. Lastne izkušnje in znanje, ki ga je pridobila na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2016 diplomirala kot kineziologinja, ji pomagajo pri doseganju najvišjih rezultatov. V sezoni 2020/21 je ob tem, ko je še vedno aktivna športnica, prevzela tudi vlogo koordinatorice trenerjev v DK Celje.

DANIELA PRESKAR

Umetnostno drsanje

svojo plesno pot začela leta 2005 v Harlekinu-društvu za umetnost plesa, pod vodstvom Ane Vovk Pezdir. Uspešno je zaključila nižjo stopnjo baleta in sodobnega plesa, s plesno smerjo “modern” pa jo je leta 2011 seznanila Andreja Šraj. Od leta 2009 se udeležuje plesnih festivalov doma in v tujini (Dance World Cup, Dance Star, Ljubljana dance meeting, Front@…) in se hkrati dodatno izobražuje na plesnih seminarjih in workshopih različnih pedagogov ter koreografov. Od leta 2018 pleše v Galeriji plesa v Mariboru pod vodstvom Mojce Ussar. V zadnjem obdobju je začela delovati tudi kot pedagoginja in koreografinja.

Podpirajo nas:

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj.
Dovoli vse