Attila Tarcali

Hitrostno drsanje

Attila Tarcali se je po uspešni tekmovalni karieri v hitrostnem drsanju na kratke proge (od 1991 do 2009), ko je 5x postal državni prvak Madžarske in bil v letih 2003 – 2009 član madžarske reprezentance, posvetil trenerskemu delu. Prva trenerska leta se je kot trener kalil v MTK klubu v Budimpešti, nato pa postal trener madžarske državne mladinske reprezentance . V letih 2018 – 2020 je služboval na Slovaškem, leta 2020 pa je postal trener slovenske državne reprezentance v SHT in trener SHT ekipe v DK Celje.

Certifikat za trenerja v hitrostnem drsanju in hitrostnem drsanju na kratke proge je pridobil leta 2016, na poti do državnih reprezentanc in vrhunskih rezultatov na največjih svetovnih tekmovanjih pa je pomagal številnim športnikom.

PAVEL SAVINOV

UMETNOSTNO drsanje

Pavel Savinov je začel drsati kot triletni otrok, na državnih prvenstvih pa je tekmoval od leta 1999. V letih od 2007 do 2015 je nanizal številne dobre rezultate tako v moški konkurenci kot v parih. Bil je devetkratni državni prvak Bolgarije, in štirikrat podprvak. V parih pa dvakrat mladinski prvak. Bolgarske barve je zastopal tudi na mednarodnih tekmovanjih in v kategoriji mladincev dosegel 20. mesto na evropskih olimpijskih dnevih mladih (2007), dvakrat (2008 in 2009) 25. mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu, 4. mesto (2009) na balkanskem prvenstvu in 2. mesto (2011) z osebnim rekordom na tekmovanju Bavarian Open. V parih je leta 2011 nastopil na Zlati pirueti in osvojil 6. mesto, na svetovnem mladinskem prvenstvu pa 15. mesto (2013). Po končani tekmovalni karieri se je posvetil trenerskemu delu. Leta 2015, ko je tudi diplomiral na državni športni akademiji “Vasil Levski”, je začel v bolgarskem klubu IDSC Denkova & Staviski, leta 2018 pa postal glavni trener v klubu ISC Odesos Varna. Septembra 2020 se je pridružil trenerski ekipi DK Celje.

ANEJ WAGNER

Umetnostno drsanje

Anej Wagner svoje življenje posveča športu in aktivnemu življenjskemu slogu. Pri svojem delu stremi k učinkovitemu doseganju vrhunskih rezultatov. Kot kondicijski trener že vrsto let sodeluje z mnogimi vrhunskimi slovenskimi športniki v različnih športnih panogah (nogomet, tenis, drsanje, hokej, smučanje, košarka, odbojka, jadranje, hitrostno drsanje, športni ples, moderni ples). Je tudi glavni kondicijski trener najboljše slovenske umetnostne drsalke Daše Grm (18. na svetu). Obenem je glavni kondicijski trener Drsalnega kluba Celje in mladih selekcij hokejskega kluba Maribor. Svoje znanje in izkušnje je delil tudi zunaj Slovenije, kot kondicijski trener tenis ekipe na Šri Lanki, kot član ekipe enega najbolj perspektivnih tenisačev Izraela in mlade Ukajinke, sestre ene najboljših tenisačic na svetu, Dayane Yastremske, kateri je pomagal v pripravah na sezono 2020.

DAŠA GRM

UMETNOSTNO drsanje

Od leta 1996 je Daša del drsalnega sveta, tako nacionalnega kot mednarodnega. Je večkratna državna prvakinja v različnih kategorijah in zmagovalka številnih mednarodnih tekmovanj. Na 8 evropskih in 7 svetovnih prvenstvih je najvišje, 18. mesto, dosegla na svetovnem prvenstvu v Šanghaju 2015 in leta 2019 v Saitami na Japonskem. Od leta 2017 je sama svoj trener, za njeno kondicijsko pripravo je zadolžen Anej Wagner, pri koreografiji programov pa ji v zaključni fazi pomaga Jagoda Batagelj. Leta 2018 si je prvič sama sestavila tekmovalni program. Leta 2020 pa ji je pri koreografiji pomagal tudi mednarodno uveljavljeni koreograf Tom Dickson. Lastne izkušnje in znanje, ki ga je pridobila na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2016 diplomirala kot kineziologinja, ji pomagajo pri doseganju najvišjih rezultatov. V sezoni 2020/21 je ob tem, ko je še vedno aktivna športnica, prevzela tudi vlogo koordinatorice trenerjev v DK Celje.

ALJA PLIBERŠEK

Umetnostno drsanje

je profesorica športne vzgoje in trenerka modernih tekmovalnih plesov. V svoji plesni
karieri je dosegla veliko dobrih rezultatov na državnih, evropskih in svetovnih
tekmovanjih v solo, duo in formacijah. V drsalnem klubu poučuje A, B, C in D skupine.
Njen cilj je predstaviti drsalkam čutenje ter spoznavanje samega sebe skozi ples,
zabavo in sprostitev. Sama bi ples opisala s štirimi besedami: ljubezen, veselje, gibanje,
svoboda.

Podpirajo nas:

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj.
Dovoli vse